Sintonizart participa a l' Oceanic Global Eivissa

Kio Aubà col·labora en la direcció artística de l'esdeveniment

El director artístic de Sintonizart, KioAubà, participa a la direcció artística de l'esdeveniment Oceanic Global Eivissa, col·laborant i assessorant tant en el que fa referència a la producció tècnica com a la direcció artística.

L'animació estrella de la companyia va ser “*Mr Fish” una animació amb més de dues dècades de trajectòria, amb un vestuari renovat i en una cita ineludible per a aquest personatge marí. No va ser difícil adaptar els productes escènics de l'empresa ja que la temàtica marina és recurrent en el director artístic i creador dels espectacles.

Tota una experiència immersiva i un intent d'impulsar l'acció global. Oceanic Global va transformar Atzaro en un festival d'art, performance, música i debat, sent l'illa d'Eivissa un lloc ideal per a tot això.

Més de 30 artistes, 25 conferenciants de renom internacional, més de 30 negocis dedicats a la innovació sostenible. No van faltar experiències de realitat virtual i de realitat augmentada. Tallers i activitats per als més petits. Dj’s de la talla de Solomun, música en directe iperformance de carrer de tota índole, acròbates, equilibristes, clown i animacions. Un mercat d'aliments sensibilitzats amb l'oceà. I tot això sota el mateix objectiu, fer veure als éssers humans que tenim un gran poder de canvi com a individus.

La campanya #ourchoicesmatter vol posar en valor que les accions senzilles que tots fem en la nostra vida quotidiana, poden retornar la salut als nostres mars. La idea és demostrar que moltes decisions individuals poden produir un canvi en la petjada negativa que estem deixant els humans en els nostres ecosistemes.

En 16 anys, si continuem actuant de la mateixa manera, el mal que hem provocat als oceans serà irreversible, encara que la veritat és que ja hem causat una deterioració que no podrem restaurar. Perquè es facin una idea de la urgència d'aquesta qüestió, es prediu que per a 2050 hi haurà més plàstic en l'oceà que peixos, i la indústria pesquera es col·lapsarà per a 2048, degut tant a la contaminació com a la sobre pesca.

El 35% dels peixos del nostre mar tenen plàstic en els seus estómacs. Posa en perill a la vida marina, contribueix a acidificar els oceans i s'infiltra en la nostra cadena d'alimentació. Tots consumim i tots tenim la responsabilitat de gestionar els residus que resulten del nostre consum.

Sintonizart vol estar al costat de les solucions.

Fotografies: Valya karchevskaya, Andres Iglesias, La Skimal Photography.